Copenhagen introduceert de nieuwe Copenhagen Gold synthetische kwast alkyd. Door jarenlang onderzoek zijn wij er in geslaagd om de ideale handgemaakte professionele patentpuntkwast met gewaxte steel te vervaardigen waarvan de haren bestaan uit een mix van gemodificeerde polyestervezels. De vezels vormen gezamenlijk een kunstmatige bles en zijn derhalve zeer zacht aan de bovenzijde en hebben een veerkracht die de vergelijking met die van varkenshaar moeiteloos doorstaat. De haren zijn reeds bolgezet voor het besnijden en precisiewerk op kleinere oppervlakten zoals o.a. kozijnen en randen. Met deze kwast waarborgen wij de kwaliteit die u gewend bent van onze Copenhagen kwasten.

Deze synthetische kwast is geschikt voor watergedragen verven en VOC-arme lakken. U zult ontdekken dat de kwast een streeploos eindresultaat geeft vergelijkbaar met onze Copenhagen kwast voorzien van varkenshaar. De vezels zorgen voor een gecontroleerde afgifte van de verf zonder indroging van de verf in de vezels. De vezels sluiten zich mooi in de verf ook als ze na gebruik in het water worden bewaard en gaan niet “tulpen”, dat is het zogenaamde wijd staan wat bij varkensharen kwasten gebeurt als ze in het water worden bewaard.

Momenteel is de synthetische kwast verkrijgbaar in alle maten patentpuntkwasten en platte kwasten. Ter bescherming van de vezel zijn de haren niet voorzien van een krimp die door verhitting aangebracht wordt en hierdoor de vezel kan aantasten maar is elke kwast voorzien van een speciaal hoesje welke herplaatsbaar is.